Yowsah Yowsah Yowsah

Yowsah Yowsah Yowsah
vrijdag 11 april 21:00
Grote Zaal Rotterdamse Schouwburg

>>> Kaarten en meer info >>>

Theater Rotterdam, de coalitie van Productiehuis Rotterdam, Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Wunderbaum, presenteert zich op vrijdag 11 April met een éénmalige voorstelling.

In de voorstelling Yowsah Yowsah Yowsah dagen de spelers van Theater Rotterdam elkaar uit om in een uur zoveel mogelijk bekentenissen te doen. Met een repetitietijd van vijf dagen is dit echt theater in een snelkookpan.

In Yowsah Yowsah Yowsah staat het doen van bekentenissen centraal. Uit een cocktail van persoonlijke verhalen, gebaren en bekentenissen, soms gejat uit films, interviews of van elkaar, kiezen de spelers steeds een nieuw geheim dat ze delen met het publiek. De manier waarop ze dat doen is gebonden aan spelregels die ze zichzelf hebben opgelegd. Wat win of verlies je met het blootleggen van je diepste geheimen? Lucht het op om iets op te biechten? Of zet het de onderlinge verhoudingen onnodig op scherp? In een race tegen de klok drijven de spelers elkaar tot het uiterste. De waarheid en de leugens blijken even snel te zijn. De voorstelling wordt in de week voorafgaand gemaakt en is enkel en alleen op vrijdag 11 april te zien.


Achtergrond
Het idee van de voorstelling komt van Christina Flick (theatermaker/performer), Melih Gencboyaci (theatermaker/performer), Kimmy Ligtvoet (theatermaker /performer), Ilyas Odman (choreograaf/performer) en Ata Güner (componist), samen Copycats. Basis voor de voorstelling is hun eerdere project Countdown dat in 2011 maakten bij Productiehuis Rotterdam en in Rotterdam en Istanbul te zien was.

Theater Rotterdam, de coalitie van Productiehuis Rotterdam, Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Wunderbaum, presenteert elk seizoen twee gezamenlijke voorstellingen. In een repetitieperiode van vijf dagen wordt een voorstelling voor de grote zaal neergezet. Yowsah Yowsah Yowsah is de derde in de reeks eenmalige voorstellingen van Theater Rotterdam, dit keer onder leiding van Productiehuis Rotterdam. Voor BLABLABLA…ACT NOW! in oktober 2013 leverde Wunderbaum het artistiek concept. Alize Zandwijk van het Ro Theater tekende voor de regie van Actie #1 Het Licht in april 2013.


Credits
Vanuit het Ro Theater doet Fania Sorel mee aan Yowsah Yowsah Yowsah.  Vanuit het Productiehuis en Wunderbaum doen mee: Christina Flick, Kimmy Ligtvoet, Melih Gencboyaci, Ilyas Odman, Ata Güner, Shertise Solano, Ariadna Rubio Lleo, Marie Groothof, Daan Simons, Carole van Ditzhuyzen, Michiel Bakker, Matijs Jansen, Walter Bart en Wine Dierckx.

logos_theaterrotterdam_DEF

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s